... { "event": { "token": "TOKEN", "expectedAction": "USER_ACTION", "siteKey": "6Lc5rpYpAAAAAD1m_2pDSt46lhjtI4qQZ_PWx7ww", } }

Hoe maakt u de beste keuze bij de aanschaf van metalen tuinmeubilair?

Metalen tuinmeubilair kan een uitstekende en duurzame manier zijn om uw tuin of balkon te verfraaien en geschikt te maken voor zomerfeesten, barbecuefestijnen met buren en familie, voor het nuttigen van maaltijden in de buitenlucht en de mogelijkheid om buiten te chillen met uw gezin en vrienden.

Metalen tuinmeubelen zijn er in verschillende soorten en designs.

De sterkte, de weerbestendigheid en gewenste levensduur hebben invloed op de prijsstelling van uw tuinmeubilair. De keuze hangt af van de behoefte en de manier waarop u uw tuinmeubilair wilt gebruiken. Lees verder voor meer informatie over het kiezen van het juiste metalen tuinmeubilair voor uw ruimte.

Kies meubels gemaakt van duurzaam metaal

Metalen terrasmeubilair is meestal gemaakt van aluminium, staal of ijzer. Elk metaal heeft voor- en nadelen. De sleutel is om een terrassen te vinden die de ideale balans biedt tussen kosteneffectiviteit en duurzaamheid voor uw klimaat en uw budget. De onderstaande tabel biedt een snelle en handige uitsplitsing van de kwaliteiten van elk metaal op een schaal van 1 tot 4. Hoe hoger de beoordeling, hoe duurder, sterker, waterbestendiger en zwaarder het metaal is.

Soorten metalen meubels

 

TUINMEUBELEN-VAN-METAAL_Picture8-300x200
Aluminium

Aluminium is van nature corrosiewerend, wat betekent dat het geen beschermende coating nodig heeft om de elementen te weerstaan.

Als weerbestendigheid een belangrijke zorg voor je is, maar je hebt een beperkt budget, dan is een set van aluminium buizen wellicht de beste keuze voor jou.

Aluminium meubelen kunnen stevige frames hebben of frames die zijn gemaakt van holle buizen. De eerste is sterker en zwaarder, maar de laatste is veel goedkoper.

TUINMEUBELEN-VAN-METAAL_Picture5-300x200
Gietijzer

Gietijzer is een zeer dicht metaal, dus het is uitzonderlijk sterk en zwaar. Hoewel de prijzen variëren, is de gemiddelde gietijzeren tuinmeubel doorgaans goedkoper dan een stalen of aluminium set. Het enige nadeel is dat ijzer op zichzelf niet goed bestand is tegen corrosie. Als je kiest voor een ijzeren tuinmeubel, zorg er dan voor dat je er een vindt die gepoedercoat is om waterschade en roest te voorkomen.

TUINMEUBELEN-VAN-METAAL_Picture6-300x200
Staal

Staal is flexibeler dan ijzer, dus stalen terrasmeubelen kunnen gemakkelijker in comfortabele vormen worden gemaakt dan ijzeren meubelen. Staal weegt ook minder dan ijzer, maar het is zeer duurzaam en kan langdurig en herhaaldelijk worden gebruikt. Sommige staallegeringen zijn gevoelig voor roest en corrosie, dus kies voor een tuinset van roestvrij of staal dat gegalvaniseerd is om roesten te voorkomen.

Zoek naar comfortabele stoelen en kussens

Metaal is winterhard en sterk, maar het is niet het meest comfortabele materiaal. Om ervoor te zorgen dat u en uw gasten comfortabel en relaxed op uw terras of balkon zitten, moet u een meubelset kiezen met ergonomisch gevormde stoelen en zachte kussens. Als je een bepaalde tuinset, die geen kussens bevat, er geweldig vindt uitzien, kun je het altijd eerst zonder kussens proberen om te zien of de set bevalt. Mocht je naderhand besluiten dat je toch kussens nodig hebt, dan kun je deze altijd apart aanschaffen.

Net als bij het tuinmeubilair zelf is het van belang dat de kussens die je op jouw terras of balkon gebruikt, weerbestendig zijn om meeldauw en schimmel te voorkomen.

Nu je de sterke en zwakke punten van de verschillende metalen kent, kun je een goede en verantwoorde keuze maken bij de aanschaf van uw metalen terrasmeubilair voor je tuin of balkon. Als je meer wilt weten over tuinmeubilair, dan kan dat……..????

TUINMEUBELEN-VAN-METAAL_Picture7

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.