... { "event": { "token": "TOKEN", "expectedAction": "USER_ACTION", "siteKey": "6Lc5rpYpAAAAAD1m_2pDSt46lhjtI4qQZ_PWx7ww", } }

Renovatie en restauratie

Het vakgebied van renovatie en restauratie richt zich op respectvol behoud, herstel en herbestemming van bestaande objecten. Vaak hebben deze archeologische, historische of hedendaagse waarde.

Als metaalrestaurators maken we een zorgvuldige afweging voor de behandeling van smeedijzeren of gietijzeren objecten. Wij kijken naar de gebruikte materialen, de vervaardigingstechniek, de authenticiteit, de herkomst, de (restauratie) geschiedenis, de eventuele aanwezigheid van merktekens en naar de stijl.

Daarna kijken we naar de conditie van het metaal. Fysieke ingrepen voeren wij uit met materialen en technieken die zo weinig mogelijk schade aan het origineel veroorzaken en zo veel mogelijk authenticiteit behouden.

De restauratoren van Ox Iron Art hebben een achtergrond als edelsmid, kunstenaar en museaal restaurator. Ze hebben veel kennis over Europese (kunst)geschiedenis en zijn gespecialiseerd in het (na)maken van historische metalen objecten.

Wij beschikken over een eigen gieterij en atelier. Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen en modelleren van gietwerk.

Ox Iron Art doet, naast de grote restauratieprojecten ook veel aan de restauratie van kleinere historische kunstwerken. Denk dan aan balkons, lantaarns, poorten & omheiningen en trappen in historische gebouwen. Daarnaast schakelen opdrachtgevers ons in voor het herstel van straatlantaarns, kroonluchters en eigenlijk alle historische stukken die gemaakt zijn van smeedijzer en gietijzer.

Heraldiek

Heraldische tekens vertellen via stijlkenmerken, figuren, kleuren en de bijhorende wapenspreuk, iets over mensen. Over hun karakter en levensvisie, hun beroep en hun afkomst.

De belangstelling voor heraldiek neemt toe. Dit komt door de wens van mensen om door een eigen heraldisch wapen hun identiteit vast te leggen en aan volgende generaties door te geven.

Zo kunnen wij voor elk persoon, vereniging, instelling of organisatie, gemeenschap of gemeente, een wapen ontwerpen. Je kunt bij ons je heraldisch familiewapen in brons of een ander metaal te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld als onderdeel van een hekwerk, kroonluchter, lamp of lantaren.

Wij hebben wereldwijd enorme en unieke ervaring in het restaureren van bijzondere smeedijzeren stukken. De specialisten van Ox Iron Art zijn verantwoordelijk voor de hele opdracht. Dat loopt van van de eerste metingen tot het uiteindelijk terugplaatsen van de gerestaureerde stukken op de historische plek.

Heraldiek

Bel mij terug

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.