... { "event": { "token": "TOKEN", "expectedAction": "USER_ACTION", "siteKey": "6Lc5rpYpAAAAAD1m_2pDSt46lhjtI4qQZ_PWx7ww", } }

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden
Hoe vraagt u een prijsindicatie aan bij OX Iron Art?

U kunt ons bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. Of vraag een prijsindicatie aan via het contactformulier. In beide gevallen zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wenst u een passende persoonlijke aanbieding op maat?

Om te beginnen is het belangrijk dat wij uw contact gegevens hebben zodat wij contact met u op kunnen nemen. Daarnaast geldt de gouden regel ‘Des te meer gegevens u ons kunt verstrekken, hoe makkelijker het voor ons is een goed advies te geven’. Denk bijvoorbeeld aan tekeningen, schetsen van uw bestaande trap, foto’s van de locatie en situatie van het bouwproject, gegevens over de omstandigheden en locatie van montage, eventuele foto’s en impressies van uw wensen. Op gebied van styling, materiaalkeuze en oppervlakte.

Hoeveel kost een vierkante meter smeedwerk?

Soms kan een klant kan niet zeggen precies wat hij precies nodig heeft, maar meteen wil weten hoeveel het kost per meter. Alleen voor basismodellen is dat mogelijk.

Logisch klinkt het als er een vastgestelde gemiddelde prijs kan worden gehanteerd per vierkante meter. Die vraag kan niet direct duidelijk worden beantwoord omdat de prijs voor ieder smeedijzeren poort, hek, balustrade, tuinhek, Frans balkon afhankelijk is van de complexiteit van het design en de gebruikte materialen en alle bijkomende kosten.

Wij zijn er niet op uit de hoogste winst te behalen ten koste van uw portemonnee. Ons bedrijf is gesteld op haar reputatie en wij zullen u nooit vragen om producten die niet in uw interieur passen, en bovendien onnodig duur zijn, te bestellen.

Hoe is de betalingsprocedure?

Bij de start van het project doet u een aanbetaling van 20% van het voorlopige totaalbedrag. Hiervoor wordt o.a. de technische tekening van uw ontwerp gemaakt.

Pas dan kan de definitieve en correcte prijs van het ontwerp bepaald worden. Het kan dan voorkomen dat er een prijsaanpassing wordt gedaan.

Daarna ontvangt u een proefontwerp van uw opdracht. Nadat u dit heeft goedgekeurd, gaat de volledige opdracht in productie. U wordt verzocht om 70% van het resterende bedrag te betalen voor de vervaardiging van uw product.

Heeft u het proefontwerp niet goedgekeurd, dan gaan wij verder met u in gesprek om alsnog te komen tot een bevredigend proefontwerp.

Wanneer wij begonnen zijn met de productie, dan kunnen er geen wijzigingen meer worden doorgevoerd.

Als uw product gereed is voor verzending, betaalt u de volgende 5%.

Indien wij de plaatsing uitvoeren, betaalt u de resterende 5% na plaatsing.

Bij langdurende projecten kunnen de percentages afwijken.

Technieken en toepassingen met bladgoud en andere materialen

Er zijn technieken die uw product een nóg luxere uitstraling geven. Hierin zijn verschillende keuzes mogelijk. Bijvoorbeeld smeedwerk met een gouden patina of bladgouden afwerking in modieuze of antiek-look stijl.

Er zijn vele variaties mogelijk! De mogelijkheden zijn niet beperkt alleen tot verf. Metaal kan succesvol worden gecombineerd met hout en steen, en met non-ferro metalen – messing, brons. Of met kunst of glas, spiegels, glas in lood, kristallen, halfedelstenen, en misschien zelfs met iets van uzelf. De verbeelding van de ontwerper is grenzeloos maar belangrijker is het om het artistiek ontwerp goed te laten passen in het interieur zodat u tevreden bent met het eindresultaat.

Wat kunt u verwachten van ons!

Ox Iron Art heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het ambachtelijke smeedwerk. Wij hebben een kwalitatieve, ambachtelijke manier van smeden voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Wij werken uitsluitend met vaste producenten die hoogwaardig smeedijzer of gietijzer leveren vanuit onze gekwalificeerde metaalfabriek.

Deze samenwerking zorgt voor een goede garantie op hand gesmede metalen ontwerpen. Onze creatieve ontwerpers werken nauw samen met ambachtelijke smeden. Deze samenwerking heeft al tot vele fantastische ontwerpen geleid. Die u kunt bekijken op de inspiratiepagina van Ox Iron Art.

Wilt u uw eigen ontwerp/design werkelijkheid zien worden? Wij denken graag mee!

Uiteraard kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Graag geven wij een passend advies op het gebied van styling en design. Wij zullen ervoor zorgen dat uw eigen ontwerp en al uw wensen verwerkt worden in de smeedijzeren poort op maat, smeedijzeren trap op maat of smeedijzeren Franse balkon.

Bij het berekenen van de kosten komen de volgende onderdelen aan de orde:
 • Ontwikkeling van een ontwerp en benodigde werktekeningen.
 • De hoeveelheid metaal, smeedijzer, gietijzer en bijvoorbeeld messing en brons.
 • Anti-corrosie coatings: primers, grondverf en afwerkingsverven (eventueel thermisch verzinken).
 • Decoratieve afwerking met bijvoorbeeld emaille, patina, vergulden.
 • Verbruikte materialen en gereedschappen (snijden, strippen wielen, elektroden, gas, kolen, enz.)
 • Behandeling van het metaal: knippen, snijden, strekken, rollen, draaien, lasersnijden.
 • Mallen (vaak gebruikt bij de vervaardiging van rechte en spiraalvormige trap).
 • Het echte smeden zelf (afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de gesmede onderdelen en ook de dikte van het metaal)
 • Montage-assemblage, reinigen van het werk, verven en finishen.
 • Levering en  installatiewerkzaamheden.

In een persoonlijk gesprek lichten we graag de hele gang van zaken toe en leggen we uit wat wij eventueel nog meer nodig zouden hebben.

Nabestelling en reparatie
 • Wij kunnen te allen tijde naleveren.

  Doet u gerust navraag bij uw contactpersoon bij OX Iron Art.

  Wij onderhouden uitsluitend het door ons geleverde smeedijzer of gietijzer.

Productaanpassing van smeedijzeren trapleuning, balustrade, tuinhek of poort op maat binnen uw budget!

Wanneer blijkt dat na het maken van het technische ontwerp en het definitief bepalen van de prijs uw ontwerp duurder uitvalt dan gedacht, gaan wij samen met u kijken welke aanpassingen er mogelijk zijn zodat deze alsnog binnen uw budget valt. Zie onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.