Smeedijzeren poorten

Smeedijzeren toegangspoorten basismodellen

Smeedijzeren poorten op maat

Smeedijzeren toegangspoorten en sierpoorten van Ox Iron Art

OX Iron Art levert poorten, sierpoorten en tuinpoortjes in verschillende uitvoeringen, zoals draaipoorten en schuifpoorten, met of zonder looppoort. Wij leveren ze in alle soorten en maten. En in elk gewenst design. Zoals modern, klassiek, barok, Russische stijl, Jugendstil of Amsterdamse school.

Kwaliteit en veelzijdigheid – ingrediënten voor functioneel en uniek hekwerk

Onze smeedijzeren poorten, sierpoorten en ander hekwerk zijn van de hoogste kwaliteit. Wij hebben jarenlange ervaring in het bewerken van metaal voor leveringen binnen en buiten Nederland. Veel mensen hebben een voorkeur voor smeedijzer. Wij hebben ook ervaring met aluminium of RVS. En werken met brons en messing. Sommige onderdelen kunnen wij voor u vergulden. Aanbrengen van uw familiewapen of bedrijfslogo is mogelijk. Kortom, voor elk van uw wensen hebben wij de juiste oplossing.

De smeedijzeren poorten hebben niet alleen een beveiligende functie maar geven daarnaast extra cachet aan en een waarde verhoging van uw perceel. Wij kunnen elk ontwerp realiseren, niet alleen in smeedijzer, maar ook bijvoorbeeld in Cortenstaal. Op deze manier kunt u de trotse eigenaar worden van een prachtige unieke sierpoort of draaipoort met twee vleugels, die u in nauwe samenwerking met ons kunt samenstellen en uitwerken. Elektronische bediening kunnen wij in vele vormen voor u verzorgen.

Leent uw perceel zich voor ander hekwerk naast de poort, dan kunnen wij u dat leveren in een stijl en design die aansluit op de poort. Kijk voor voorbeelden op onze site, bijvoorbeeld onder Smeedijzeren hekken op maat van OX Iron Art. Elk design mogelijk. (ox-ironart.com)

Daarnaast leveren wij tuinmeubelen en tuinverlichting in dezelfde stijl als de poort.

Draaiende of schuivende deuren?

Wij leveren toegangspoorten die goed geschikt zijn voor auto’s. Of het een draaipoort of schuifpoort moet zijn, is afhankelijk van de ruimte die uw perceel biedt. Wij kunnen u met metingen bij deze keuze ondersteunen. Uiteraard moet er bij het ontwerp rekening mee worden gehouden dat er voldoende ruimte moet zijn voor de grote naar buiten of binnen openslaande deuren. Ook een schuifpoort moet voldoende ruimte hebben voor de schuifdeuren om te kunnen worden weggeschoven.

De deuren van de draai- of schuifpoort kunnen soms zwaar zijn. In dat geval kan het handig zijn om de poort te laten automatiseren. Wij kunnen bemiddelen en zorgen voor de installatie ven een beveiligingssysteem. Desgewenst met video, de mogelijkheid van intoetsen van een beveiligingscode, aansluiting op uw mobiele telefoon, etc. Alles geheel naar uw wensen.

Onze smeedijzeren poorten kunnen wij voorzien van een looppoort. Op die manier is het niet steeds nodig de grote deuren te openen. De toegangspoort én de looppoort hebben een slot en sleutels. Als de toegangspoort pilaren bevat, dan kunnen daarop lampen worden geplaatst in dezelfde stijl als de poort.

Wijze van bewerking; onderhoud

De toegangspoort, sierpoort en ander hekwerk wordt gezandstraald, warm verzinkt en gelakt of gecoat in elke gewenste RAL kleur. Door elk onderdeel te dompelen in een warm zinkbad brengen we een dikke laag zink aan. De buitenkant is daardoor volledig en permanent voorzien van een beschermende zinklaag. Bij holle onderdelen is op deze manier automatisch ook de binnenkant verzinkt. Door dit proces is de poort goed beschermd tegen corrosie. De levensduur wordt hiermee aanzienlijk verlengd. Het onderhoud wordt hierdoor tot het minimale beperkt. Warme verzinking en coating is inbegrepen in de prijs.

Even een kijkje nemen?

U bent op afspraak altijd welkom in onze opslagruimte/showroom in Koudekerk a/d Rijn. Daar vindt u voorbeelden van ons hekwerk, buitenverlichting en waterzuilen voor in de tuin. Daar kunt u de kwaliteit en de uitstraling ervan zien, voelen en beleven.

Nederlands