Vragen en antwoorden

U kunt ons bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. Of vraag een prijsindictie aan via het contactformulier. In beide gevallen zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Uiteraard kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Graag geven wij een passend advies op het gebied van styling en design. Wij zullen ervoor zorgen dat al uw wensen verwerkt worden in uw eigen ontwerp.

Om te beginnen is het belangrijk dat wij uw contact gegevens hebben zodat wij contact met u op kunnen nemen. Daarnaast geldt de gouden regel ‘Des te meer gegevens u ons kunt verstrekken, hoe makkelijker het voor ons is een goed advies te geven’. Denk bijvoorbeeld aan tekeningen, schetsen van het product, gegevens over de omstandigheden en locatie van montage, eventuele foto’s en impressies van uw wensen. Op gebied van styling, materiaal keuze en oppervlakte.

  • Ontwikkeling van een ontwerp en benodigde werktekeningen.
  • De hoeveelheid metaal, smeedijzer, gietijzer en bijvoorbeeld messing en brons.
  • Anti-corrosie coatings: primers, grondverf en afwerkingsverven (eventueel thermisch verzinken).
  • Decoratieve afwerking met bijvoorbeeld emaille, patina, vergulden.
  • Verbruikte materialen en gereedschappen (snijden, strippen wielen, elektroden, gas, kolen, enz.)
  • Behandeling van het metaal: knippen, snijden, strekken, rollen, draaien, lasersnijden.
  • Mallen (vaak gebruikt bij de vervaardiging van rechte en spiraalvormige trap).
  • Het echte smeden zelf (afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de gesmede onderdelen en ook de dikte van het metaal)
  • Montage-assemblage, reinigen van het werk, verven en finishen.
  • Levering- en installatiewerkzaamheden.

In een persoonlijk gesprek lichten we graag de hele gang van zaken toe en leggen we uit wat wij eventueel nog meer nodig zouden hebben.

Soms kan een klant kan niet zeggen precies wat hij precies nodig heeft, maar meteen wil weten hoeveel het kost per meter. Logisch klinkt het als er een vastgestelde gemiddelde prijs kan worden gehanteerd per vierkante meter. Die vraag kan niet direct duidelijk worden beantwoord omdat de prijs voor ieder ontwerp afhankelijk is van de complexiteit van het design en de gebruikte materialen en alle bijkomende kosten. Wij zijn er niet op uit de hoogste winst te behalen ten koste van uw portemonnee. Ons bedrijf is gesteld op haar reputatie en wij zullen u nooit vragen om producten die niet in uw interieur passen, en bovendien onnodig duur zijn, te bestellen. Een ervaren kunstenaar zal proberen om u ervan te weerhouden onnodige franje aan te brengen, en dus onnodige kosten te maken.

Wij kunnen te allen tijde naleveren. Ook zijn wij perfect in staat na verloop van tijd verloren gegane glorie terug te halen, en reparaties ter plekke uit te voeren. Doet u gerust navraag bij uw contactpersoon bij OX Iron Art over uw after sales vraag.

Bij de start van het project doet u een aanbetaling van 20% van het totaalbedrag. Hiervoor wordt o.a. de technische tekening van uw ontwerp gemaakt. Pas dan kan de definitieve prijs van het ontwerp bepaald worden. Het kan dan voorkomen dat er een prijsaanpassing wordt gedaan. Daarna ontvangt u een proefontwerp van uw opdracht. Nadat u dit heeft goedgekeurd, gaat de volledige opdracht in productie. U wordt verzocht om 50% van het resterende bedrag te betalen voor de vervaardiging van uw product. Als uw product gereed is voor verzending, betaalt u de volgende 20%. Indien wij de plaatsing uitvoeren, betaalt u de resterende 10% na plaatsing. Indien u ervoor kiest de plaatsing zelf te regelen, dan betaalt u de laatste 30% vóór verzending. Bij langdurende projecten kunnen de percentages afwijken.

Dit hangt ervan af of uw opdracht een binnen- of buitenproduct is. Alle onderdelen die gelakt worden, zullen vooraf zorgvuldig behandeld worden met corrosiebestendige zinkrijke primers gevolgd door verwarmd drogen. Dan volgt de afwerking verf – acryl emaille, welke geschikt is voor metaal. De kleur (RAL reeks) wordt in afstemming met u bepaald. Bij een luxe afwerking bestaat de mogelijkheid een gouden, zilveren, antiek brons, koperkleur of patina toepassing te kiezen. Alle buitenproducten laten wij thermisch verzinken of te wel galvaniseren. Dit zorgt voor een grotere bescherming tegen corrosie. Na deze behandeling wordt er een primer aangebracht en vervolgens afgelakt in de kleur van uw keuze. Het gelakte product wordt na het drogen rijkelijk verpakt in folie en in overleg met u ter verzending aangeboden.

Er zijn technieken die uw product een nóg luxere uitstraling geven. Hierin zijn verschillende keuzes mogelijk. Bijvoorbeeld smeedwerk met een gouden patina of bladgouden afwerking in modieuze of antiek-look stijl. Er zijn vele variaties mogelijk! De mogelijkheden zijn niet beperkt alleen tot verf. Metaal kan succesvol worden gecombineerd met hout en steen, en met non-ferro metalen – messing, brons. Of met kunst of glas, spiegels, glas in lood, kristallen, halfedelstenen, en misschien zelfs met iets van uzelf. De verbeelding van de ontwerper is grenzeloos maar belangrijker is het om het artistiek ontwerp goed te laten passen in het interieur zodat u tevreden bent met het eindresultaat.

Wanneer blijkt dat na het maken van het technische ontwerp en het definitief bepalen van de prijs uw ontwerp duurder uitvalt dan gedacht, gaan wij samen met u kijken welke aanpassingen er mogelijk zijn zodat deze alsnog binnen uw budget valt. Zie onderstaande afbeeldingen ter verduidelijking.

– Luxe uitstraling

– Eenvoudigere uitstraling

Ox Iron Art heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het ouderwetse smeedwerk. Wij hebben een kwalitatieve, ambachtelijke manier van smeden voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Wij werken uitsluitend met vaste producenten die hoogwaardige producten leveren vanuit gekwalificeerde metaalfabrieken. Deze samenwerking zorgt voor een goede garantie op hand gesmede producten. Onze creatieve ontwerpers werken nauw samen met ambachtelijke smeden. Deze samenwerking heeft al tot vele fantastische ontwerpen geleid. Die u kunt bekijken op de inspiratiepagina van Ox Iron Art.