Balkonhekken

Siersmeedwerk balkonhekken

Design voorbeelden van OX Iron Art

Smeedijzeren balkonhekken op maat geplaatst

Naast uw huis- of tuindeur is uw balkon de belangrijkste verbinding met buiten. Een balkon vergroot je woonruimte en creëert een (extra) buitenruimte bij uw appartement of huis, waar u kunt genieten van het uitzicht, van (extra) groen. Een plaats om te genieten van uw rust, of een plaats die u gebruikt om actief bezig te zijn: koken in de open lucht en samen met familie of vrienden te genieten van heerlijke hapjes.

Een balkon kan functioneren als vluchtroute. Een eventueel benodigde wenteltrap kunnen wij (mee)leveren en uitvoeren in hetzelfde design als het balkonhekwerk. Plantenbakken kunnen geïntegreerd in het design door ons worden gemaakt. Uw hek verrijkt, beveiligt en verfraait uw perceel.
Een fraaie balustrade geeft uw woning zonder twijfel meerwaarde.

OX Iron Art levert smeedijzeren balkonhekken in verschillende uitvoeringen, op maat, perfect passend naar het aantal benodigde meters, met een gelijke verdeling van de motieven, in een harmonieus geheel. Wij leveren balkonhekken in alle soorten en maten. En in elk gewenst design. Zoals modern, klassiek, barok, Art Deco, Art Nouveau, Jugendstil of Amsterdamse school.

Kwaliteit, veelzijdigheid – ingrediënten voor functioneel en uniek hekwerk

Ons smeedijzeren balkonhekken is van de hoogste kwaliteit. Wij leveren in heel Nederland. Wij hebben jarenlange ervaring in het bewerken van metaal. Veel mensen hebben een voorkeur voor smeedijzer. Wij hebben ook ervaring met aluminium of RVS. En werken met brons en messing. Sommige onderdelen kunnen wij voor u vergulden. Aanbrengen van uw familiewapen of bedrijfslogo is mogelijk. Kortom, voor elk van uw wensen hebben wij de juiste oplossing.

OX Iron Art kan elk ontwerp realiseren, niet alleen in smeedijzer, maar ook bijvoorbeeld in Cortenstaal. Op deze manier kunt u de trotse eigenaar worden van een prachtig uniek hekwerk dat u samen met ons samenstelt en uitwerkt.

Leent uw perceel zich ook voor een toegangspoort, dan kunnen wij u die ook leveren. Wij zorgen ervoor dat de stijl en het design van hekwerk en poort naadloos en fraai op elkaar aansluiten. Kijk voor voorbeelden op onze site, bijvoorbeeld onder Smeedijzeren hekken op maat. Elk design mogelijk. (ox-ironart.com)

Daarnaast leveren wij tuinmeubelen en tuinverlichting, ook in dezelfde stijl.

Keuze maken

Wilt u een bestaand balkon visueel vergroten? Dan kan dat bijvoorbeeld door een hekwerk met een bolling erin.

Heeft u een plat dak waarop kan worden gelopen? Dan kunt u daaromheen een stevig en fraai hekwerk laten plaatsen waarmee uw dak een extra plek is waar u kunt genieten.

Op onze site vindt u een aantal voorbeelden van hekwerk in verschillende designs. Vindt u hier iets moois bij, dan werken wij dat samen met u uit, in de juiste afmetingen, passend bij de eigenschappen van uw locatie en in overeenstemming met uw budget.

OX Iron Art levert degelijk hekwerk dat fraai is om te zien en goed geschikt voor het door u aangegeven doel. Desgewenst adviseren wij u bij uw keuze. Bij het vaststellen van de maten zullen wij u ondersteunen.

Metaalbewerking; onderhoud

Het smeedijzeren hekwerk wordt gezandstraald, warm verzinkt en vervolgens gelakt of gecoat in elke gewenste RAL kleur. Door elk onderdeel te dompelen in een warm zinkbad brengen we een dikke laag zink aan. De buitenkant is daardoor volledig en permanent voorzien van een beschermende zinklaag. Bij holle onderdelen is op deze manier automatisch ook de binnenkant verzinkt. Door dit proces is het hekwerk goed beschermd tegen corrosie. De levensduur wordt hiermee aanzienlijk verlengd. Het onderhoud wordt hierdoor tot het minimale beperkt. Warme verzinking en coating is inbegrepen in de prijs.

Aandachtspunten

Vergunningen; (gemeentelijke) voorschriften

Uiteraard moet het balkon en het hekwerk voldoen aan wettelijke voorschriften en aan de plaatselijke (gemeentelijke) vereisten en zullen eventueel benodigde vergunningen door u moeten worden aangevraagd en verkregen. Zo is de minimale hoogte van balustrade of balkonreling wettelijk vastgelegd, en gelden er ook regels voor de afstand tussen de spijlen van uw balustrade of hekwerk. U zult zich goed moeten informeren over deze voorschriften en vereisten. Wat de voorschriften zijn, kunt u bij uw eigen gemeente opvragen.

Bouwconstructies

Als er een bouwtechnische constructie nodig is, kunnen wij dat doen met inschakeling van en door een door u geselecteerde bouworganisatie/aannemer. Wij werken in dat geval dan samen met die partij.

Kosten van balkonhekwerk – prijsindicatie; offerte

De kosten van een Frans balkon of ander balkonhekwerk liggen in beginsel tussen de €1.500 en €10.000. Of meer als het een complex verhaal is. De kosten zijn van veel zaken afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de volgende punten:

– betreft het een vervanging van bestaand hekwerk?

– wat zijn de (gewenste) maten?

– is het een Frans balkon, dat wordt geplaatst voor een bestaande deur?

– moet er gezaagd worden in de (binnen)muur en is de muur van beton of steen en is een draagconstructie nodig?

– heeft het balkon en de plaatsing ervan effect op de woning van onderburen (in geval van appartementen)?

– hoe groot is het balkon en het balkonhekwerk?

– wordt het balkonhekwerk een simpel ontwerp of een complexer/luxer design?

– is de vorm van het balkonhekwerk recht of gebogen? Komt het hekwerk plat tegen de muur. Of heeft het een uitval van 30 cm. Is er wel of niet een bolling in het hekwerk gewenst?

– moet er een overkapping boven het balkon worden aangebracht?

Stuurt u ons de antwoorden op deze vragen plus alle eventuele aanvullende informatie die ons helpt om een goed inzicht van uw wensen te krijgen, dan zullen wij u binnen 5 werkdagen een eerste prijsindicatie geven.

Even een kijkje nemen?

U bent op afspraak altijd welkom in onze opslagruimte/showroom in Koudekerk a/d Rijn. Daar vindt u voorbeelden van ons hekwerk, buitenverlichting en waterzuilen voor in de tuin. Daar kunt u de kwaliteit en de uitstraling ervan zien, voelen en beleven Neem contact met ons op voor meer informatie | OX IRON ART (ox-ironart.com)

Nederlands